Omwille van de drukte en de hevigheid van de pandemie kunnen we momenteel mensen met milde klachten niet zien op de praktijk.

Patiënten met mogelijke COVID-gerelateerde klachten (lopende of verstopte neus, keelpijn, hoofdpijn, hoesten, grieperig gevoel, koorts of diarree) die aanwezig zijn sinds minder dan 5 dagen, kunnen zich via een sneltest (dit is NIET gelijk aan zelftest!) laten testen bij de apotheek. Gelieve hiervoor eerst rechtstreeks telefonisch contact te nemen met de apotheek.

Indien deze klachten langer dan 5 dagen aanwezig zijn, dient u zich te laten testen met een PCR-test. Hiervoor heeft u een CTP-code nodig die u online kan aanvragen door een vragenlijst in te vullen: https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat.

Als u een zelftest heeft gedaan die positief blijkt, vragen we deze te laten bevestigen door een sneltest bij de apotheek, of een PCR-test. U kan een code voor een PCR test aanvragen via: https://mijncoronatest.be/

Als u een hoogrisicocontact gehad heeft met iemand die covid positief is, kan het zijn dat u in quarantaine moet gaan. Dit is afhankelijk van uw vaccinatiestatus. U kan de richtlijnen hierover terugvinden op: https://www.vlaanderen.be/gezondheid-en-welzijn/coronatesten-en-quarantaine

Indien u twijfelt of u een Covid-test moet laten doen of welke test u moet laten uitvoeren, gelieve dan bij voorkeur per mail contact op te nemen met onze praktijk. Gelieve geen online afspraken te maken.

U kunt ons te allen tijde contacteren per mail op info@praktijkkasteel.be indien u vragen heeft, of nood heeft aan specifieke attesten. Noteer steeds duidelijk uw naam en telefoonnummer.

Voor algemene info over Corona kan je ook terecht op de website van de overheid info-coronavirus.be

Je kan ook terecht bij het callcenter van de overheid op het nummer 0800 14 689

Voor al je vragen kan je terecht op de FAQ pagina van www.mijngezondheid.be

U kan zich laten testen in een triagepost of het labo via volgende websites:

Staalafnamecentrum Sinbad: www.mijngezondheid.be

Labo Medina: www.medina.be

Medilab: www.medilab.be

AML: www.aml-lab.be

CRI Labo: www.cri.be

Altrio covid staalname aan huis: 03/304.77.77