Beste patiënt,

Langs deze weg willen wij u graag informeren dat u mogelijks tot één van de prioritaire doelgroepen behoort voor de covid / griep vaccinatie voor dit najaar. Dit betekent dat een vaccinatie aan te raden is om voldoende beschermd te zijn tegen effecten van de ziekte. Vaccinatie is zeker aan te raden indien u behoort tot 1 van onderstaande risicogroepen.

− Alle personen ouder dan 65 jaar
− Alle personen ouder dan 50 jaar die chronische medicatie gebruiken
− Personen met een ernstige onderliggende aandoening
− Zwangere vrouwen

Gezien de beperkte houdbaarheid van het covidvaccin is het voor ons heel belangrijk om te weten hoeveel patiënten er komen. Om die reden kunnen we dus geen vaccinaties tijdens de reguliere raadpleging toedienen maar alleen tijdens de voorziene vaccinatiemomenten.

U kunt uw aanwezigheid bevestigen door u te registeren op deze link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNHKnMitsig7AdrKe37E2Xfc6cjS3DX5i4sAWCDHp_bqv
r9Q/viewform?usp=sf_link

Het covid- en griepvaccin mogen samen toegediend worden. Wilt u het toch apart laten toedienen, hou er dan wel rekening mee dat u er best minimum 14 dagen tussen laat.

Onze praktijk organiseert daarom een COVID vaccinatiedag op woensdag 4 oktober 2023 tussen 9u en 19u.

Onze praktijk organiseert tevens een GRIEP vaccinatiedag op donderdag 19 oktober 2023 tussen 9u en 19u.

Het COVID vaccin is gratis. Ook indien u niet tot een risicogroep behoort, kunt u zich gratis laten vaccineren. Gelieve u evenwel eerst te registeren via bovenstaande link.

Het GRIEP vaccin wordt gedeeltelijk terugbetaald en betaalt u zelf € 4,08 of € 2,45 bij een verhoogdetegemoetkoming. Vraag aan de apotheek een bewijs van betaling om in te dienen bij uw ziekenfonds. Bij sommige ziekenfondsen ontvangt u nog een extra tegemoetkoming.

Op de vaccinatiedag kunnen geen andere medische vragen gesteld worden en er wordt geen medicatie voorgeschreven. Draag eventueel gemakkelijke kledij.

Met vriendelijke groeten,

De artsen van Praktijk Kasteel