Beste patiënt,

 

Wij sturen u deze brief naar aanleiding van de jaarlijkse griepvaccinatiecampagne. Griep is een zeer besmettelijke ziekte die elk jaar in de winterperiode opnieuw uitbreekt. Elke winter krijgen gemiddeld 1 op 10 mensen de griep. Meestal genezen ze vanzelf na enkele dagen, maar voor sommige mensen kan de griep ernstige gevolgen hebben. Griep kan op een eenvoudige manier voorkomen worden met een jaarlijkse vaccinatie. Het vaccin wordt elk jaar afgestemd op de virussen die dat seizoen naar verwachting veel zullen voorkomen. Het is dus belangrijk om je elk jaar opnieuw te laten vaccineren. Als risicogroepen worden dit jaar gedefinieerd:

 

    • Alle personen ouder dan 50 jaar
    • Personen met een ernstige onderliggende aandoening
    • Zwangeren

 

We hebben getracht zoveel mogelijk patiënten correct te identificeren via het medisch dossier. Patiënten die menen tot de risicogroep te behoren, maar geen brief/voorschrift ontvingen, mogen gerust contact opnemen via info@praktijkkasteel.be

 

Onze praktijk organiseert een griepvaccinatiedag op woensdag 16 november 2022. Op deze dag kan iedereen uit de risicogroep zich laten vaccineren, tussen 8 u en 12 u, en tussen 13u30 en 19u.

 

Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. We trachten dit zo veilig mogelijk te laten verlopen. Wij vragen u om zeker een mondmasker te dragen. Tijdens de griepvaccinatiedag zal enkel de griepvaccinatie gegeven worden, er kunnen geen andere medische vragen gesteld worden en er wordt geen medicatie voorgeschreven. Draag eventueel gemakkelijke kledij.

 

Bij deze brief vindt u een voorschrift voor het griepvaccin. Dit vaccin dient u zelf mee te brengen op de griepvaccinatiedag. Voorzie ook een klevertje van de mutualiteit. Voor het toedienen van het vaccin dient u niets te betalen.

 

Met vriendelijke groeten,

 

De artsen van Praktijk Kasteel